Moliere kitapları arasında sevilen bir yere sahip olan Moliere Hastalık Hastası eseri, üç bölümden oluşan bir müzikli gülmece oyundur. Aslında adından da anlaşılacağı üzere bir hastalık hastasından bahseden bu eser, Moliere’in 1763 yılında ilk kez sahnelenmiş ve 1673 yılında ilk kez yayınlanmış olan tiyatro eseridir. 17. yüzyılda Fransa’da geçen Moliere Hastalık Hastası kitabı hem komik hem de trajik ögeleri bir arada barındırmasıyla büyük beğeni toplamıştır.
Moliere Hastalık Hastası
Bir eleştiri niteliğinde olan Molier Hastalık Hastası eseri, aynı zamanda tesadüfi şekilde gerçekleşen bir temel üzerine kurulu olduğu için onun pek çok eseri ile de benzerlik göstermektedir. Hastalık Hastası kitap okumayı sevenler için de tiyatro oyunlarını izlemeyi sevenler için de keyifli bir alternatif olabilecektir ve Moliere kitapları arasında en sevilenlerden biri olan bu eser, komik ögeleri ile sizi güldürecek ve bir yandan trajik ögeleri ile içinizi burkacaktır.
Moliere Hastalık Hastası Konusu
Hastalık Hastası konusu itibari ile tesadüf üzerine kurulu olan zeminde gelişmeye başlar. Saf bir adamın onun üzerinden kazanç elde etmek isteyen bir doktorun yalanlarına inanması sonucu ölümcül bir hastalığı olduğunu düşünmesi ile başlayan olaylar sonrasında bu çatışma ve eleştiri üzerinden ilerleyerek mizahi bir üsluba sahip olur. Moliere Hastalık Hastası eseri ile yalnızca kazanç elde etmek isteyen doktorları eleştirmekle kalmaz, aynı zamanda saf hastaların hayatlarını buna göre şekillendirmesini de eleştirir.