Distopya türünün en iyi örneklerinden olan Cesur Yeni Dünya unutulmaz eserler arasında yerini korumaktadır. Gerilim dolu sayfalar okuyucuya eşsiz ve etkileyici bir hikaye anlatır. Bilim kurgu kitapları arasında en bilinen kitaplardandır.
Aldous Huxley Cesur Yeni Dünya kitabında okuyucuya birçok mesaj veriyor. Karakterler ve olaylar arasında bir çember oluşturmayı başaran yazar, okuyucuları her yeni sayfada kitabının derinliklerine doğru bir yolculuğa çıkarıyor. Kullandığı dil romanın algısının daha da derinleşmesine sebep oluyor. Karakterlerin iç dünyalarındaki düşünceleri de okuyucuya aktararak hikayeyi daha da merak uyandırıcı kılmayı da ihmal etmiyor. Huxley’in distopya türünün en bilinen yazarı olmasını sağlayan Cesur Yeni Dünya isimli kitabıdır. Bu ütopik dünyada herkes eşit ve mutlu bir şekilde yaşamaktadır. İnsanlığın doğasının nasıl yitirildiğini, özgür olmanın baskılandığını çok iyi vurgulamaktadır. Bu kitapta aslında anlatılmak istenen şey; okuyucunun düşünmeye odaklanması ve gelecek ile ilgili olabilecek tehlikeler hakkında sinyaller verilmesidir.
Cesur Yeni Dünya konusu itibariyle insanlar laboratuvar ortamında üretilmiş bireyler olan bir toplum haline gelmiştir. İnsanlar sınıflandırılır ve en alt ve üst tabaka olarak ayrım yapılır. Sınıflandırılan bireylere farklı görevler atanır. Doğdukları andan itibaren bu sınıflandırılmaya göre ayrılmaktadırlar. İnsanlarda duygu denen bir kavram yoktur ve doğum yapmak yasaktır. Mutluluk için tüketmenin önemli olduğu vurgulanır, bu durumun mutluluk için yeterli olduğu söylenir. Özgürlük, toplumsal normal, dayatmalar gibi konuları ele almaktadır. Huxley Cesur Yeni Dünya romanında toplum ‘‘herkes herkes içindir’’ ilkesi ile tüketmenin mutluluk getireceği inancı ile yaşar.
Siz de distopya kitapları, bilim kurgu kitapları okumayı seviyorsanız derin ve düşündürücü Cesur Yeni Dünya kitabını Karpinus’tan satın alabilirsiniz